horiSMART & turbostar

Over horiSMART

De horiSMART schrikdraadapparaten zijn uitgerust met een door Horizont ontwikkelde en gepatenteerde techniek. Door deze techniek is het apparaat uitermate krachtig, maar toch zeer veilig voor mens en dier. Het slimme apparaat houdt zelf bij hoeveel spanning nodig is en past dat zo nodig automatisch aan. Als het apparaat een acute aanraking met de afrastering waarneemt, wordt eerst een optisch en akoestisch alarmsignaal afgegeven. Na een veiligheidsperiode van 55 seconden wordt de maximale hoeveelheid energie ingezet. Hierdoor blijft de afrastering voldoende spanning houden om uitbreken van vee te voorkomen. En bij (bijna) kortsluiting blijft er toch nog spanning op het raster.

In de veiligheidsperiode hebben mens en dier hebben voldoende tijd om zich los te maken van de afrastering. Als er bijvoorbeeld een tak of een boom op de afrastering valt en er verandert niks binnen 55 seconden, dan wordt het volle vermogen opgevoerd. “Door het turbo-effect geeft het optimale zekerheid, zelfs bij slecht geïsoleerde rasters. 

Voor veel vermogen

Is de uitgangsenergie hoger dan 5 joule, dan is een DELAY-veiligheidsschakelaar vereist. HoriSMART apparaten zijn verkrijgbaar met een uitgangsenergie tot maximaal 14 joule en daarom het meest geschikt voor lange afrasteringen.

DELAY-veiligheidsschakelaar

Bij aanhoudende storingen van de afrastering (bijv. kortsluiting door begroeiing) verhogen de horiSMART appraten het afgegeven vermogen met een vertragingstijd van minder dan een minuut. Dan wordt bovenop de normale impuls een extra krachtige impuls ('turbo') afgegeven. Dit vergroot de veiligheid in de weide.

Voor droge bodems

De horiSMART appraten werken, afhankelijk van het raster, met de turbo- of met de horimax-technologie. Dit zorgt voor een relatief hoog vermogen, met name bij droge bodemomstandigheden.

Combi-apparaten

Het horiSMART AN-apparaat kan tegelijkertijd op een 12V accu en het 230V net worden aangesloten. Het apparaat werkt in principe op 230V en schakelt automatisch over op de 12V backup als de netspanning uitvalt. de 12V accu wordt automatisch door de netaansluiting opgeladen.

Turbo B

Heeft een stroomspaarschakeling. De toestand van de afrastering kan worden gecontroleerd door middel van de 'argutektor'. Indien nodig wordt automatisch het turbo-effect geactiveerd.

Direct naar alle schrikdraadapparaten