• Meer dan 75 jaar ervaring
  • 10 jaar garantie op apparaten
  • Eigen service & reparatiedienst

Horizont afrastering tegen Duiven

Duivenafweer; complete oplossing!

Uit hygiënisch opzicht horen stadsduiven tot de dieren die veel schade en overlast veroorzaken. Per jaar produceert een duif ongeveer 10 tot 12 kg aan uitwerpselen. Deze duivenpoep beschadigt allerlei moderne bouwmaterialen, zoals zandsteen, beton, aluminium, staal, marmer en baksteen.

 

De uitwerpselen dringen het materiaal binnen en vreten het langzaam weg, net als roest. Het is niet alleen schadelijk, maar duivenpoep op gebouwen is ook niet fraai om te zien en laat een onverzorgde indruk achter. Bovendien kunnen duiven ziekteverwekkers bij zich dragen. Ook trekken duivennesten veel ongedierte aan, zoals teken en vlooien, die zich weer kunnen verspreiden naar woningen.

Afrasteradvies om duiven te weren

De meest effectieve methode om duiven op afstand te houden is een elektrisch systeem in combinatie met de speciale pulsgever scout N2 van horizont. Deze elektrische systemen zijn nauwelijks zichtbaar en kunnen  flexibel worden aangepast aan het eigenschappen van het gebouw. De elektrische geleiders en verbindingselementen zijn gemaakt van speciale legeringen en wekken een kleine weerstand op, zelfs over lange afstanden.

Voor het plaatsen van de Scout N2 adviseren wij gebruik te maken van een grondkabel en een bliksembeveiliger.

Houd er rekening mee dat de aanbevolen producten slechts een kleine selectie zijn van het assortiment. Hulp nodig bij uw afrasteringssituatie? Neem contact op met de Horizont klantenservice.