Aan het houden (of het weren) van dieren worden steeds hogere eisen gesteld. Elk diersoort is anders en reageert anders; daarom is er voor elke situatie een oplossing.
Elektrische afrastering: Effectief tegen de wolf
Aan het houden (of het weren) van dieren worden steeds hogere eisen gesteld. Elk diersoort is anders en reageert anders; daarom is er voor elke situatie een oplossing.
Elektrische afrastering: Effectief tegen de wolf
Aan het houden (of het weren) van dieren worden steeds hogere eisen gesteld. Elk diersoort is anders en reageert anders; daarom is er voor elke situatie een oplossing.
Elektrische afrastering: Effectief tegen de wolf
Als veehouder wil je een veilige afrastering voor je dieren.
Gelukkig zijn runderen relatief gemakkelijk te weiden dieren: een raster met een draad is meestal voldoende. Toch adviseren we minimaal 2 horizontale draden op resp. 45cm en 100cm. Bij jonge dieren adviseren we 2 tot 3 horizontale draden. Controleer regelmatig de spanning van uw weideafrastering; de spanning moet minimaal 3.500V zijn. Als de spanning constant hoog is, krijgt u de maximale veiligheid en rasterzekerheid.
Als er netspanning voorhanden is, heeft een apparaat op 230V de voorkeur. Voor maximale zekerheid zijn er apparaten die zowel op 230V als op 12V kunnen worden aangesloten. Bij stroomuitval schakelt het apparaat automatisch over naar de aangesloten accu. Mocht er geen netspanning aanwezig zijn, kunt u kiezen voor een schrikdraadapparaat op batterij (9V) of accu (12V). Deze mobiele apparaten kunnen eenvoudig worden verplaatst.
Paarden zijn ‘vluchtdieren’ en hebben een beperkt gezichtsveld gezien de ogen zich aan de zijkant van hoofd bevinden. Daarom gelden er speciale eisen aan hun afrastering om een optimale veiligheid te garanderen. Voor beter zicht wordt lint van 40 mm breed aanbevolen bij het bouwen van een afrastering voor paarden, die meestal op drie hoogtes zijn gespannen. Voor de juiste hoogte van een paardenomheining is de vuistregel 0,80 x de schofthoogte. Voor springpaarden en hengsten dient de afrasteringshoogte echter minimaal 1,60 m te zijn. Maak gebruik van extra stabiele (houten) hoek- en eindpalen.
Het lint kan door weersinvloeden zoals temperatuur, wind en sneeuw gaan uitzetten waardoor geleidingsmateriaal kan doorhangen. Houd daarom rekening bij gebruik van 40mm lint met een maximale paalafstand van 3 tot 4. Daarnaast dient het lint regelmatig gecontroleerd en na-gespannen te worden zodat de vereiste afrasteringshoogtes kunnen worden gewaarborgd.
Schapen zijn dieren waarbij extra aandacht voor de afrastering dient plaats te vinden. Schapen zijn lastig te keren dieren.
Een schaap is ook relatief minder gevoelig voor een elektrische impuls van schrikdraad dan bijvoorbeeld koeien en paarden. Mede door de dikke vacht is een krachtig schrikdraadapparaat met een hoge uitgangsenergie extra gewenst.
De wolf keert meer en meer terug in Nederland. Het aantal blijft stijgen. De vreugde van een dier dat we als uitgestorven beschouwden, wordt vertroebeld door het feit dat op de menukaart van wolven ook boerderijdieren staan.
Pijnlijke ervaringen van schapenhouders en geitenhouders, verspreid over het land, bewijzen dit.
Een goed aangelegd elektrische afrastering blijkt zeer effectief tegen de wolf. In samenwerking met schapen- en geitenfokverenigingen heeft Horizont speciale wolfafweernetten ontwikkeld, die naar volle tevredenheid werken.
Wilt u uw hond binnen uw tuin houden? Of juist erbuiten?
Een elektrische afrastering is hiervoor een effectieve oplossing. De hond krijgt een totaal ongevaarlijk impuls. Dit zorgt voor een schrikreactie van de hond, waardoor de elektrische afrastering zal worden vermeden.
Wilt u uw kat binnen uw tuin houden? Of juist erbuiten?
Een elektrische afrastering is hiervoor een effectieve oplossing. De kat krijgt een totaal ongevaarlijk impuls. Dit zorgt voor een schrikreactie van de kat, waardoor de elektrische afrastering zal worden vermeden.
Een elektrische afrastering is bewezen effectief tegen o.a. reigers en katten bij uw vijver. De kat of reiger krijgt een totaal ongevaarlijk impuls. Dit zorgt voor een schrikreactie waardoor de elektrische afrastering (en dus de vijver) zal worden vermeden.
Uit hygiënisch opzicht horen stadsduiven tot de dieren die veel schade en overlast veroorzaken. Per jaar produceert een duif ongeveer 10 tot 12 kg aan uitwerpselen. Deze duivenpoep beschadigt allerlei moderne bouwmaterialen, zoals zandsteen, beton, aluminium, staal, marmer en baksteen.
[embed]https://youtu.be/JY8si1Zr_gI[/embed]
[embed]https://youtu.be/651xRe0zzOQ[/embed]
[embed]https://youtu.be/b-uURbkmGiE[/embed]
[embed]https://youtu.be/73igAsXTU0c[/embed]
[embed]https://youtu.be/znnIM1f9sh0[/embed]
[embed]https://youtu.be/l1HKdC_3R0I[/embed]