• Meer dan 75 jaar een begrip
  • Veilig voor mens en dier
  • Eigen service & reparatiedienst

Klantenservice

Aan het houden (of het weren) van dieren worden steeds hogere eisen gesteld. Elk diersoort is anders en reageert anders; daarom is er voor elke situatie een oplossing.

Hulp of advies nodig?

Heb je vragen of direct advies nodig?
Neem contact op met onze klantenservice.

Bel 088 – 82 82 510
op werkdagen 09:00 – 16:00 uur

Horizont afrastering voor dieren

Aan het houden (of het weren) van dieren worden steeds hogere eisen gesteld. Elk diersoort is anders en reageert anders; daarom is er voor elke situatie een oplossing.

Horizont afrastering voor Rundvee

Elektrische afrastering voor rundvee

Als veehouder wil je een veilige afrastering voor je dieren.

Gelukkig zijn runderen relatief gemakkelijk te weiden dieren: een raster met een draad is meestal voldoende. Toch adviseren we minimaal 2 horizontale draden op resp. 45cm en 100cm. Bij jonge dieren adviseren we 2 tot 3 horizontale draden. Controleer regelmatig de spanning van uw weideafrastering; de spanning moet minimaal 3.500V zijn.  Als de spanning constant hoog is, krijgt u de maximale veiligheid en rasterzekerheid.

Als er netspanning voorhanden is, heeft een apparaat op 230V de voorkeur. Voor maximale zekerheid zijn er apparaten die zowel op 230V als op 12V kunnen worden aangesloten. Bij stroomuitval schakelt het apparaat automatisch over naar de aangesloten accu. Mocht er geen netspanning aanwezig zijn, kunt u kiezen voor een schrikdraadapparaat op batterij (9V) of accu (12V). Deze mobiele apparaten kunnen eenvoudig worden verplaatst.

 

Horizont afrastering voor Paarden

Elektrische afrastering voor paarden

Paarden zijn ‘vluchtdieren’ en hebben een beperkt gezichtsveld gezien de ogen zich aan de zijkant van hoofd bevinden. Daarom gelden er speciale eisen aan hun afrastering om een ​​optimale veiligheid te garanderen. Voor beter zicht wordt lint van 40 mm breed aanbevolen bij het bouwen van een afrastering voor paarden, die meestal op drie hoogtes zijn gespannen. Voor de juiste hoogte van een paardenomheining is de vuistregel 0,80 x de schofthoogte. Voor springpaarden en hengsten dient de afrasteringshoogte echter minimaal 1,60 m te zijn. Maak gebruik van extra stabiele (houten) hoek- en eindpalen.

Het lint kan door weersinvloeden zoals temperatuur, wind en sneeuw gaan uitzetten waardoor geleidingsmateriaal kan doorhangen. Houd daarom rekening bij gebruik van 40mm lint met een maximale paalafstand van 3 tot 4. Daarnaast dient het lint regelmatig gecontroleerd en na-gespannen te worden zodat de vereiste afrasteringshoogtes kunnen worden gewaarborgd.

Horizont afrastering voor Schapen

Elektrische afrastering voor schapen

Schapen zijn dieren waarbij extra aandacht voor de afrastering dient plaats te vinden. Schapen zijn lastig te keren dieren.

Een schaap is ook relatief minder gevoelig voor een elektrische impuls van schrikdraad dan bijvoorbeeld koeien en paarden. Mede door de dikke vacht is een krachtig schrikdraadapparaat met een hoge uitgangsenergie extra gewenst.

Horizont afrastering tegen Wolven

Elektrische afrastering; effectief tegen wolven

De wolf keert meer en meer terug in Nederland. Het aantal blijft stijgen. De vreugde van een dier dat we als uitgestorven beschouwden, wordt vertroebeld door het feit dat op de menukaart van wolven ook boerderijdieren staan.
Pijnlijke ervaringen van schapenhouders en geitenhouders, verspreid over het land, bewijzen dit.

Een goed aangelegd elektrische afrastering blijkt zeer effectief tegen de wolf. In samenwerking met schapen- en geitenfokverenigingen heeft Horizont speciale wolfafweernetten ontwikkeld, die naar volle tevredenheid werken.

Horizont afrastering voor Honden

Elektrische afrastering voor honden

Wilt u uw hond binnen uw tuin houden? Of juist erbuiten?
Een elektrische afrastering is hiervoor een effectieve oplossing. De hond krijgt een totaal ongevaarlijk impuls. Dit zorgt voor een schrikreactie van de hond, waardoor de elektrische afrastering zal worden vermeden.

Horizont afrastering voor Katten

Elektrische afrastering voor katten

Wilt u uw kat binnen uw tuin houden? Of juist erbuiten?
Een elektrische afrastering is hiervoor een effectieve oplossing. De kat krijgt een totaal ongevaarlijk impuls. Dit zorgt voor een schrikreactie van de kat, waardoor de elektrische afrastering zal worden vermeden.

Horizont afrastering voor Vijvers

Elektrische afrastering voor vijvers

Een elektrische afrastering is bewezen effectief tegen o.a. reigers en katten bij uw vijver. De kat of reiger krijgt een totaal ongevaarlijk impuls. Dit zorgt voor een schrikreactie waardoor de elektrische afrastering (en dus de vijver) zal worden vermeden.

Horizont afrastering tegen Duiven

Duivenafweer; complete oplossing!

Uit hygiënisch opzicht horen stadsduiven tot de dieren die veel schade en overlast veroorzaken. Per jaar produceert een duif ongeveer 10 tot 12 kg aan uitwerpselen. Deze duivenpoep beschadigt allerlei moderne bouwmaterialen, zoals zandsteen, beton, aluminium, staal, marmer en baksteen.

 

Horizont video’s

Hoe controleer je de spanning van een raster?

Spanningscheck voor rundvee

[embed]https://youtu.be/JY8si1Zr_gI[/embed]

Spanningscheck voor paarden

[embed]https://youtu.be/651xRe0zzOQ[/embed]

Spanningscheck voor schapen

[embed]https://youtu.be/b-uURbkmGiE[/embed]

Hoe bouw je een goed raster?

Rasteropbouw voor rundvee

[embed]https://youtu.be/73igAsXTU0c[/embed]

Rasteropbouw voor paarden

[embed]https://youtu.be/znnIM1f9sh0[/embed]

Rasteropbouw voor schapen

[embed]https://youtu.be/l1HKdC_3R0I[/embed]